1 darab 3 darab >= 10
% 2630 Ft 2630 Ft 2300 Ft
2630 Ft
+ -


Kiadja a
ISBN: 978-615-00-1937-6
Szállítási idő : 2-3 munkanap
Tolnai Lajos
Kiadás éve : 2018

Egy kívül-belül különleges könyv, ami a karácsonyi időszakban tökéletes ajándékká válhat a magyar történelem, a magyar irodalom szerelmeseinek. (Zama blog)

„Igazi irodalmi csemege a Reakció Kiadó újdonsága. Nem csupán a mára elfeledett szerző, Tolnai Lajos érdemel figyelmet. Várostörténeti kalauz, háttér dokumentumnak is tekinthető a történet. (...) Álmodozók, szerencsevadász szerelmesek és a női sorsok elegye ez a kisregény. Félelmetesen aktuális ismét, némi áthallással jelen történelmünk napjai elevenednek meg a lapokon.”
(Gabó olvas)

Peterdy Tili telegráf-hivatalnoknak tanul Budapesten, de félbe kell hagynia tanulmányait és hazautaznia, hogy segítse apját óriási vállalkozásában: a Tisztviselőtelep létrehozásában. Tizennyolc évesen egyszerre kell megküzdenie nagyravágyó anyjával, az anyjának udvarló — a szép lányt is megkörnyékező —, behízelgő modorú tanárral, valamint az apját mind jobban behálózó uzsorással és saját érzelmeivel.

Tolnai (vagy ahogy marosvásárhelyi lelkészként egy publicisztikában nevezték: Dr. Revolver) Lajos regényével 1890 őszén a Pesti Napló hasábjain találkozhattak az olvasók. A Tolnaira jellemző kíméletlen gúnnyal megírt magán- és közéleti botrányok azonban olyan felháborodást szültek az érintettek körében, hogy vehemens tiltakozásukkal megakadályozták, hogy könyvben is megjelenjen — egészen mostanáig. A regény mellett a lap főszerkesztőjéhez látogató delegációt kifigurázó, Nem fog megjelenni! című vezércikket és az azonos témájú, A telep angyala című elbeszélést is megtalálja kötetünkben, amihez a Tisztviselőtelep 1891-ben megrajzolt térképét is mellékeltük.

Itt olvashat részleteket a regényből:
Ma dől el, megyünk-e, maradunk-e? (I. fejezet)
Hogy fogja fel anyám a kérdést, és hogy áll voltaképp? (II. fejezet)
Az új argonauták (III. fejezet)
A virágcsokor (IV. fejezet)

Ez pedig a regény legelső, 1888-as előzetese, ami a Magyar Háziasszony hetilap Munka után mellékletében jelent meg:
Új föld, új szerencse* 


Rendelje meg könyvünket legalább  20% kedvezménnyel! Magyarország, Románia és Szlovákia területén 799 forintért házhoz szállítjuk a könyvet, minimum 9999 Ft értékű rendelés esetén a házhoz szállítás ingyenes!